Onweerstaanbare Chai Tea Latte Recept

Wist je trouwens dat chai letterlijk 'thee' betekent in het Hindi? In India spreken ze vaak over masala chai: thee met kruiden en specerijen.

Mijn eerste kennismaking met chai was toen ik op bezoek was bij een Indiaanse vriendin. Ze had de chai met heel veel zorg en liefde gemaakt. Ze maakte het helemaal zelf met verse specerijen en melk. Om het echt authentiek te maken, voegde ze (veel) ongerafineerde suiker toe, misschien niet helemaal gezond ;-) maar het gaf de thee nóg meer smaak. Van de suiker en specerijen werd ik helemaal warm van binnen. Wat was dat lekker!! Dit is echt hét perfecte drankje voor een koude winterse dag.

Het is natuurlijk best veel werk om zelf chai te maken. Vooral als je niet zo veel tijd hebt en snel een kopje thee wilt zetten. Met dit recept (met de Chai Chai Chai theemix van de Theesmakerij) heb je binnen no-time en zonder al te veel moeite een heerlijk kop chai. Voordat je het weet zit je heerlijk op de bank voor de openhaard te smullen!

Tip: Bespaar nog meer tijd en maak twee keer zo veel chai extract. Bewaar wat er over is in de koelkast. Zo heb je gedurende de dag een kopje chai binnen een mum van tijd gezet. Persoonlijk vind ik de chai extra lekker met een beetje suiker toevoegd. Niet erg goed voor de lijn maar wel heerlijk :-)

Geniet ervan!

Hartelijke groet,

 

P.S. Heb je nog geen Chai Theemix in huis? Bestel nu.

Shop onze collecties:

© 2019 - 2024 Ongewoon Kado | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel