Bitter and Real is een micro-roastery uit Dordrecht geboren uit liefde voor kwaliteit en smaak. Minos en Laura begonnen als mobiel koffiecateringbedrijf en groeiden uit tot graag geziene koffiehelden op festivals met een eigen specialty koffiebranderij. 

In hun roastery wegen, branden en verpakken ze alle koffiebestellingen. Zij kopen de koffie groen in bij kleine importeurs, die direct met de koffieboeren samenwerken. De prijs van de koffie wordt steeds bepaald aan de hand van de kwaliteit van de koffie. Omdat er weinig tussenpersonen zijn die aan de koffie moeten verdienen, is de koffieketen heel transparant en krijgt de boer een hogere prijs voor zijn koffie.

Alles in hun productieproces doen ze zoveel mogelijk zelf. En zo duurzaam mogelijk. De zakjes waarin zij hun koffie verpakken hebben geen aluminium laag en komen uit een fabriek in Duitsland die op zonne-energie werkt.

Het design van alle verpakkingen wordt, net als de illustraties, bedacht, uitgewerkt en uitgevoerd door Laura. Zij bedrukken de koffiezakjes zelf door middel van zeefdrukken: elk zakje wordt handmatig gezeefdrukt. De zeven die zij hiervoor gebruiken, hebben zij zelf gemaakt. Zo kunnen ze, als ze een nieuwe koffie hebben, snel een nieuwe verpakking maken. De afsluitstickers zijn ook bedacht en ontworpen door Laura: zo zie jij precies waar jouw gekochte koffie vandaan komt, hoe hoog de koffiebessen groeiden en wanneer de koffie is gebrand.

© 2019 - 2021 Ongewoon Kado | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel